S.V. Juliana ’32 1– FC Berghuizen 1 2-5

Na 2 goede overwinningen van Berghuizen stond dit weekend de lastige uitwedstrijd tegen Juliana op het programma. Vanwege de nieuwe Corona maatregelen arriveerden de spelers van Berghuizen al in wedstrijdtenue op het complex van Juliana in Hengelo en zonder publiek werd er om 14.30 uur afgetrapt.

Vanaf het beginsignaal nam Berghuizen het heft in handen en na een kleine 5 minuten valt de 1ste grote kans te noteren als Martijn Heskamp een voorzet bij de 1ste paal probeert binnen te koppen. De keeper van Juliana staat echter goed opgesteld en weet de krachtige kopbal in 2 instanties te keren.

Hierna breekt het kwartiertje van Jasper Olde Hendrikman aan. Na goed druk zetten van de Oldenzaalse ploeg is het de keeper die de bal over de zijlijn wil spelen, daarbij heeft die niet gerekend op Jasper die de bal vanaf de zijlijn uit een schier onmogelijke hoek snoeihard in de verre kruising knalt. Kort daarna komt Berghuizen op een comfortabele 2-0 voorsprong als Jasper attent is op een te korte terug speelbal en de bal over de uitkomende keeper lobt. En nog voordat er 30 minuten op de klok staan is het wederom Jasper die weet te scoren. Na een goede actie aan de zijlijn passeert hij meerdere tegenstanders en weet de keeper in de verre hoek te passeren.

Zo lijkt de wedstrijd na 30 minuten al te zijn gespeeld. Toch geeft Juliana nog niet op en wordt naarmate de 1ste helft vordert wat sterker. Dit resulteert vlak voor de rust in de aansluitingstreffer als een van de middenvelders Jord Velthuis met een mooi afstandsschot kansloos laat. Jord die op de 2-0 stand nog wel een erg belangrijke redding maakt in de 1 op 1 situatie met de snelle rechtsbuiten.
Ondanks nog een goede kans voor Dennis Agterbos is de ruststand 3-1 in het voordeel van Berghuizen.

In de 2de helft zijn de ploegen meer in balans. Aan beide kanten ontstaat wat meer ruimte en Jord moet wat vaker handelend optreden zonder dat Berghuizen grote kansen weg geeft. Uiteindelijk is het Remco Kip die met een hard afstandsschot de marge weer naar 3 tilt en eigenlijk het laatste stukje geloof bij Juliana de grond in boort.

Het wordt nog wel 4-2 door een al dan niet buitenspel doelpunt van Juliana, maar met zijn 4de van de middag is Jasper uiteindelijk de grote man van de wedstrijd en bepaald de eindstand op 5-2.

Zo is Berghuizen uitstekend aan de competitie begonnen en voert het met Rigtersbleek en Eilermark de ranglijst aan in de 4de klasse G. De laatst genoemde is volgende week de tegenstander in Oldenzaal. Waarmee er een mooi affiche op het programma staat.