S.V. de Lutte 1 – FC Berghuizen 1 1-1

Op deze zomerse 2de Paasdag stond voor Berghuizen de lastige uitwedstrijd tegen De Lutte op het programma. Vanwege de kampioenswedstrijd van FC Twente werd er om 12.00 uur afgetrapt en was de selectie van Berghuizen met de fiets naar De Lutte afgereisd.

Berghuizen begon prima aan de wedstrijd en speelde een prima 1ste helft. Na een aantal schermutselingen voor de goal van De Lutte is de grootste kans voor Dennis Agterbos nadat de bal veroverd is in de achterhoede van De Lutte. De scheidsrechter weigert echter voordeel te geven na een kleine overtreding waardoor Dennis niet alleen op de keeper af kan maar het slechts een vrije trap wordt voor Berghuizen. Dennis Olde Hendrikman ontfermd zich hierover en schiet de bal met een fraaie curve hard op de binnenkant paal. Helaas stuitert de bal weer het veld in en blijft de brilstand nog op het scorebord.

De volgende grote kans is na een mooie aanval over rechts, Martijn Heskamp die de bal kan inkoppen krijgt een behoorlijke duw waardoor hij onder de bal door gaat. Een duidelijker voorbeeld van een penalty is er niet, echter blijft het fluitje nu wel achterwege. Jasper Hemme kan de doorgeschoten bal nog inschieten, maar stuit op de keeper. Zo gaat er wederom een grote kans verloren.

Het volgende moment is wederom voor Berghuizen, Dennis Agterbos wordt goed vrij gespeeld, helaas voor Berghuizen beland zijn schot wederom op de paal.

Omdat Berghuizen nauwelijks kansen weg geeft is de ruststand 0-0.

In de 2de helft komt de wedstrijd meer in evenwicht. Toch is het Berghuizen dat op voorsprong komt. Hiervoor heeft het wel de hulp van De Lutte nodig. Een te korte terugspeelbal wordt door Dennis Agterbos prima afgestraft.

Hierna neemt De Lutte het initiatief wat meer over. Het vindt wat vaker de vrije man op het middenveld, maar komt tot weinig uitgespeelde kansen.

Berghuizen krijgt nog een goede mogelijkheid op de 2-0 als de ingevallen Niek Smudde de bal terug legt op Dennis Agterbos. Helaas is de bal net te scherp waardoor Dennis er niet bij kan. Aron Brok lukt dat wel, echter mist het schot de snelheid om de keeper te verrassen en kan deze met de benen redding brengen.

Omdat er steeds meer krachten weg vloeien bij Berghuizen komt Pascal Donkers in de ploeg voor de moe gestreden Dennis Olde Hendrikman en even later is het Sjors Huegen die Caner Aydin komt vervangen.

Berghuizen lijkt op weg naar de 2-0 als Sjors de bal veroverd en Dennis Agterbos goed aanspeelt zodat Dennis alleen richting de keeper van De Lutte kan. Een belachelijk vlagsignaal volgt van de grensrechter en wordt helaas overgenomen door de scheidsrechter. Waardoor er een grote kans verloren gaat om de wedstrijd in het slot te gooien.

De sterke spits van De Lutte ligt de gehele wedstrijd aan de ketting bij Colin Scholte op Reimer en Robin Olde Kalter, maar weet aan het einde van de wedstrijd toch zichzelf een keer vrij te spelen in de 16 meter. Gelukkig gaat zijn schot net naast en is het wachten op het eindsignaal en de belangrijke 3 punten mee te nemen naar Oldenzaal.

Dat eindsignaal blijft echter heel lang uit, waar de scheidsrechter zo lange blessure tijd weg haalt is voor iedereen nog steeds een raadsel. Als we al enkele minuten in de blessure tijd zitten wordt er nog 2 minuten door de leidsman aangegeven. Een kleine 5 minuten later is het spel nog steeds bezig en weet De Lutte met een afstandsschot, met een verraderlijke curve, Ruud te verrassen. Direct na de aftrap fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en is het een erg frustrerende middag met puntverlies geworden voor Berghuizen.

Aankomende vrijdag speelt Berghuizen de thuiswedstrijd tegen Vosta. Vanwege Koningsdag is de wedstrijd verplaatst. Om 19.30 zal er worden afgetrapt.