La Première 1 – FC Berghuizen 1 1-0

Een mooi en belangrijk potje stond deze zondag voor Berghuizen op het programma. La Premiere in Almelo staat op de ranglijst op de 6de plaats, weet het echter al haar inhaalwedstrijden te winnen dan is het de koploper. Voor Berghuizen dat de huidige koploper is dus zaak om een goed resultaat neer te zetten.

Op een zeer slecht te bespelen veld is het Berghuizen dat ook het beste aan de wedstrijd begint. Een voorzet wordt door de verdediger van Lap verlengd en het is Martijn Heskamp die de bal weer voor de goal brengt. Ruben Kortink heeft de bal vrij voor het intikken, maar met een uiterste krachtinspanning weet de verdediger het schot nog te blokken.

Langzaam komt Lap beter in de wedstrijd en schuwt het ook de fysieke duels niet. Omdat het verzorgd voetballen op deze mat onmogelijk is, moet Berghuizen mee in de duels en de ploeg laat zien dat het daartoe ook in staat is.

Toch is het Lap dat de grootste kans op de openingstreffer heeft. De linkshalf beschikt over een fijne trap in zijn linkerpoot en demonstreert dat met een schot van zo’n 20 meter dat onhoudbaar is voor Ruud Koop, maar gelukkig voor Berghuizen brengt de paal wel redding.

Zo gaan beide teams met 0-0 de rust in. Berghuizen doet een omzetting in de rust en brengt Mustafa Karaduman voor Caner Aydin. In de 2de helft neemt Berghuizen steeds meer het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden. Lap wordt wel steeds verder achter uit gedrukt en komt zelfs nauwelijks meer aan aanvallen toe.

Met de 2de wissel neemt de druk op Lap ook wat verder toe als Niek Smudde Ruben Kortink komt vervangen. Na een hoekschop van Dennis Agterbos is Niek ook dichtbij op de 1-0, maar diens kopbal gaat net over het doel van Lap.

Berghuizen blijft op zoek gaan naar de voorsprong, maar elk gevaar in de diepte wordt vakkundig afgevlagd door Lap’s vlagger. Zelfs als het in de verste verte geen buitenspel steekt de man enthousiast zijn vlag in de lucht. Helaas neemt de scheidsrechter telkens het signaal ook nog over waardoor er regelmatig gevaarlijke momenten onterecht worden afgefloten.

Net als beide teams zich lijken te verzoenen met een gelijkspel is het Lap dat toe slaat. De enige kans gecreëerd in de 2de helft wordt binnen geschoten. Als een bal van Berghuizen onderschept wordt is het de laatste man die de bal blind naar voren schiet. Pardoes valt de bal voor de voeten van de spits die alleen voor Ruud niet faalt en de bal binnen volleerd.

Een grote domper voor Berghuizen dat eigenlijk niks weg geeft en door een ongelukkig moment op achterstand komt. De laatste 10 minuten is het alle ballen pompen in de 16 meter van Lap. Op aangeven van Niek kopt Martijn de bal over de goal en ook Colin kan zijn kopbal niet de goede richting mee geven.

De grootste kans lijkt voor Mustafa te komen, echter steekt de vlagger hier weer zijn stokje voor. Waar Mustafa wel 10 meter achter zijn man weg komt om diep te gaan wordt Bjorn Boersma die totaal niet aan het spel deelneemt afgevlagd. Waar Mustafa alleen op de keeper door kan wordt ook dit keer het vlagsignaal overgenomen en Berghuizen een grote kans op de gelijkmaker onterecht ontnomen.

Zo blijft het 1-0 en loopt Berghuizen tegen een zure nederlaag aan. Ondanks het verlies blijft Berghuizen (voorlopig) koploper. Volgende week heeft de ploeg een vrij weekend en over 2 weken vervolgt het de competitie met de thuiswedstrijd tegen Manderveen.