In memoriam Tonny Schaepers

Tonny begon zijn voetbalcarrière zoals zo veel van zijn vrienden bij de straatclub SMH. SMH staat voor Steeds Maar Hoger en jongens van de Postweg tussen de Losserse en Enschedese straat en directe omgeving begonnen te voetballen bij SMH. Het veld van SMH lag op de hoek van de Postweg en de Enschedesestraat. Hier begon ook Tonny met voetballen.

Toen hij 12 jaar wed mocht hij toegelaten worden bij FC Berghuizen, een vereniging die Tonny altijd trouw is gebleven. Tonny was op 1 februari van dit jaar 70 jaar lid van FC Berghuizen. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding en maakte daarna de overstap naar de senioren. Tonny was niet een groot voetbaltalent, hij speelde echter met heel veel plezier in het 4e elftal. Toen de buikjes boller werden, de beenspieren strammer en het loopvermogen drastisch verminderde namen hij en zijn teamgenoten het wijze besluit hun actieve voetballoopbaan te beëindigen en hun vriendschap voort te zetten in de zaal bij Golbach, om zich te bekwamen in het kegelspel. FC Berghuizen 4 werd BUVO “Bowling Uit Voetbal Ontstaan” Met heel veel plezier hebben zij hier nog jaren samen met hun vrouwen maandelijks een balletje gegooid.

Tonnie was van beroep interieurbouwer en ook van zijn kennis en kunde heeft FC Berghuizen geprofiteerd.  Hier bleek dat Tonnie een echte clubman was die zijn capaciteiten in dienst stelde van de club. Dat Tonnie een echte clubman was bleek ook de support die hij met een aantal oud 4e elftalspelers toonde bij de thuiswedstrijden van het 1e elftal. Met Tonnie verliest FC Berghuizen weer een echte Berghuizenaar. Wij zullen zijn gedachtenis altijd in ere houden.

Groot is het verlies voor zijn vrouw Betsy, voor zijn kinderen en kleinkinderen. Mogen zij kracht vinden uit de wetenschap dat Tonny zeer gewaardeerd was binnen FC Berghuizen.

Tonny Schaepers staand, derde van rechts in de bovenste rij.