In memoriam Jan Kip

In memoriam Jan Kip

Jan Kip was voor velen een bekende Berghuizenaar.

Niet alleen omdat hij als postbode tijdens zijn ronde door de wijk voor iedereen een vriendelijk woord had, niet alleen omdat hij na zijn pensionering het gras in zijn tuin aan de Schapendijk verzorgde als was het zijn doelgebied, veeleer omdat hij  jarenlang het doelgebied bij FC Berghuizen verdedigde.

Jan keepte gedurende een groot aantal jaren in het 1e elftal, een vriendenploeg die de opmars van het kleine clubje uit Berghuizen met groot enthousiasme inzette.

Onder leiding van speler/trainer Hein Wissink werden indrukwekkende resultaten behaald.

Zo werd op 05 juni 1955 na een 8-0 overwinning op Ensch.Boys het kampioenschap behaald en kon na gewonnen promotiewedstrijden tegen Vogido de stap worden gemaakt naar de 1e klasse van de TVB. Jan speelde in deze competitie een prominente rol. Hij werd met afstand de minst gepasseerde keeper.

Het 1e elftal Van FC Berghuizen in het seizoen 1959-1960

Staand vlnr: Bernard Morsink, Hein Wissink, Tonnie Nordkamp, Henk Ophuis, Jan Rödel, Henk Teunissen, Jan Nordkamp, Frans Rudolf, Herman in het Veld , Manny Ahuis.

Knielend vlnr: Marinus Velthuis, Bennie Teunissen, Jan Kip, Louis Lempsink Antoon Kattier

 

Jan is altijd zeer betrokken gebleven bij FC Berghuizen. Niet in het minst omdat zijn zoon Jeroen een aantal jaren de voorzittershamer bij FC Berghuizen hanteerde.

Groot is het verlies van Jan voor FC Berghuizen. Wij zullen ons Jan altijd blijven herinneren als een sportman die vele verdiensten voor FC Berghuizen heeft gehad.

Groter is het verlies voor zijn vrouw Annie, zijn zoons Jeroen en Patrick met hun vrouwen en zijn kleinkinderen. Mogen zij kracht putten uit de wetenschap dat de naam Jan Kip in de annalen van FC Berghuizen altijd met eerbied zal worden uitgesproken

Jan Olde Kalter