Goede Doelendag bij FC Berghuizen tijdens de Zomerfeesten

Voor het eerst dit jaar organiseert FC Berghuizen een Goede Doelendag. De dag vindt plaats op zaterdag 11 juni op Sportpark ’t Venterinck. Die dag kunnen alle gebruikte (en nog goede) sportkleding en voetbalschoenen worden ingebracht voor twee goede doelen, te weten Stichting Bugembe youth sport community center & kids football academy en Stichting Kicks4Africa.

 

 

Stichting Bugembe youth sport community center & kids football academy

Harris Kajjubi, zelf actief bij FC Berghuizen, heeft 6 jaar geleden samen met enkele vrienden uit het dorp Bugembe deze stichting in Oeganda opgezet. Zij zamelen sportkleding van alle sporten in. Zowel kleding voor junioren als senioren kan Harris goed gebruiken. Op deze wijze wil de stichting de jeugd ondersteunen zodat zij een betere toekomst hebben door bijvoorbeeld voetballer te worden.

Stichting Kicks4Africa

De stichting, opgericht door Stan Benneker, voormalig voetballer van FC Berghuizen, bestaat sinds 2015. Stan zamelt voetbalschoenen in voor jonge voetballertjes in de Townships van Zuid-Afrika. Hij werkt samen met MAVU Sport Development die zorgt dat de tweedehands voetbalschoenen op de juiste plek terechtkomen. Op deze wijze zijn de afgelopen 7 jaren vele (vooral jonge) kinderen voorzien van voetbalschoenen terwijl ze voorheen op blote voeten voetbalden.

Zomerfeesten

De jaarlijkse Zomerfeesten bij FC Berghuizen vinden dit jaar plaats op 11, 12 en 13 juni. Op zaterdag 11 juni kunnen sportkleding en voetbalschoenen worden ingeleverd. Op het sportpark staat aangegeven waar het inleverpunt zich bevindt. Natuurlijk hoef je geen lid van de club te zijn om toch je overbodige of te kleine sportspullen in te komen leveren. Iedereen is van harte welkom.