FC ‘t Centrum 1 – FC Berghuizen 1 2-0

Na 2 weken van afgelastingen moest koploper Berghuizen deze zondag aantreden in Enschede tegen nr 4 het Centrum. Op een zware en hobbelige grasmat zou het moeilijk worden om tot goed verzorgd voetbal te komen en gaandeweg de wedstrijd blijkt dat het Centrum daar het best mee om kan gaan.

Berghuizen start de wedstrijd met 2 wijzigingen ten opzichte van de vorige competitie wedstrijd. Ruud Koop maakt wederom zijn opwachting in de goal na 1,5 maand afwezigheid door een blessure en Robin Olde Kalter heeft zijn 1ste basisplaats van het seizoen door het geblesseerd weg vallen van Joost Broeker.

Waar de ploeg vooraf was gewaarschuwd voor de fysieke duels van de tegenstander en dit door middel van veel beweging en diepte proberen te ontwijken kwam hier vanaf de 1ste minuut te weinig van terecht. Het elftal leek veel te veel onder de indruk en toonde veel te weinig initiatief en lef met en zonder bal. Hierdoor kon het Centrum zich relatief eenvoudig staande houden. Wel had de ploeg na een kleine 25 minuten met 10 man verder gemoeten nadat de rechtsbuiten een schandalige overtreding maakt op Martijn Schut. Voor het bewust zijn noppen in de hamstring plaatsen van Martijn ontvangt hij slechts de gele kaart.

Op dit moment staat Berghuizen al wel met 1-0 achter. De laatste man krijgt alle vrijheid om een pass te versturen die de linkshalf in de diepte vrij speelt. De linkshalf speelt eenvoudig zijn man uit en omdat er geen rugdekking is heeft hij meteen een vrije schietkans. Met een droge schuiver wordt Ruud kansloos gelaten.

Berghuizen zet hier in de 1ste helft 0 kansen tegen over en als de rechtsbuiten (die al onder de douche hoorde te staan) te veel ruimte krijgt om zijn actie in te zetten en geen strobreed in de weg wordt gelegd door meerdere Berghuizen verdedigers, betekend zijn schot de 2-0 voor het Centrum.

Met een dubbele wissel wordt geprobeerd om in de 2de helft de aansluitingstreffer te forceren. Het Centrum beperkt zich vooral tot tegen houden en omdat er nog steeds te weinig lef en initiatief is slaagt het hier vrij eenvoudig in. Een overtreding op de ingevallen Aron Brok die een gestrekt been op heup hoogte te verwerken krijgt wordt wederom slechts met geel af gedaan, waar maar 1 kaart terecht was geweest. Zo kan het Centrum met 11 man blijven staan, met veel strijd en overtredingen op/over het randje Berghuizen het voetbal onmogelijk maken.

De 1ste kans voor Berghuizen is pas na zo’n 70 minuten. Jasper Hemme zet de aanval met de ingevallen Niek Smudde op en krijgt de bal goed terug. Zijn voorzet kan door Dennis Agterbos binnen worden geschoten, maar die raakt de bal verkeerd. Ook de rebound is niet aan Dennis besteed. Martijn Heskamp is de volgende met een goede kans. Na een goede aanname en individuele actie staat hij alleen voor de keeper. Maar het schot mist de richting en kracht, zodoende kan de keeper nog net redding brengen.
De laatste kans is voor Jasper, die na een voorzet van Niek de bal vrij voor het inschieten heeft. Vanuit een lastige hoek is het schot recht op de keeper niet gevaarlijk genoeg om de keeper het echt moeilijk te maken.
Zo verliest Berghuizen 3 dure punten. Omdat DTC en La Premiere wederom niet speelden blijft Berghuizen koploper. Maar qua verliespunten kunnen beide teams over Berghuizen heen.

Volgende week de topper tegen DTC. Daarin zal Berghuizen uit een ander vaatje moeten tappen dan deze wedstrijd wil het aanspraak gaan maken op een overwinning. Wel heeft de Oldenzaalse ploeg alles nog in eigen hand en met een goed resultaat volgende week kan het de nare smaak van deze nederlaag weer weg spoelen.