FC Berghuizen – SVV’91 8-0

In de laatste wedstrijd van de 1ste periode moet Berghuizen aantreden tegen SVV. Na 7 wedstrijden staat de teller voor de ploeg uit Oldenzaal op 19 punten, slechts 2 punten achter koploper Rigtersbleek en een verschil in doelsaldo van +5 in het voordeel van de koploper. Bij een gelijkspel of verlies van de ploeg uit Enschede kan Berghuizen de periode binnen slepen. De opdracht vooraf is dus duidelijk, winnen met minimaal 5 doelpunten verschil.

Dit moet gebeuren zonder Joost Broeker, Bodie Oude Velthuis, de langdurig geblesseerde Len ten Broeke, de op de weg terug zijnde Jasper Hemme en de net trotse vader geworden Colin Scholte op Reimer. Toch nog steeds 15 gretige en fitte spelers beschikbaar voor trainer Niek Smudde om de doelstelling te gaan bereiken.

In de beginfase lijkt niets er op dat er een grote score neergezet moet worden. Berghuizen is te slordig aan de bal en SVV probeert redelijk compact te spelen en de omschakeling te gebruiken om gevaarlijk te worden. Door het vele balverlies van Berghuizen komt de ploeg uit Enschede er een aantal keren snel uit, maar ook aan de Enschedese kant is de passing te vaak niet zorgvuldig.

De score wordt na een klein kwartier geopend, na een fraaie actie op de achterlijn schiet Jasper Olde Hendrikman de bal snoeihard binnen vanuit een bijna onmogelijke hoek. Binnen het half uur is de stand verdubbeld als Martijn Heskamp de rebound van een schot weet binnen te tikken.

Het spel is nog steeds niet erg denderend, maar de doelpunten vallen wel en de ene is nog fraaier dan de andere. Eerst is het Jelle Punt met het 1ste doelpunt voor Berghuizen 1. Op fraai aangeven van Pim Mulder kopt Jelle de bal over de kansloze keeper de verre hoek in. Daarna is het Martijn die de 2de van de middag binnenkopt op aangeven van Dennis Agterbos en vlak voor rust is het Pim die wederom op aangeven van Dennis snoeihard de bal met een volley binnen knalt.

Verre van groots spelen, maar toch bijna de doelstelling bij rust al bereikt hebben. In de rust wordt er alleen even kort gehamerd op direct weer verder gaan met aanvallen en doelpunten maken. Binnen een minuut weet Jasper wel raad met zo’n boodschap en uit de draai weet hij knap van 18 meter binnen te schieten. De ingevallen Pascal Donkers en Ward Velthuis weten ook allebei nog een keer te scoren en zo gaat de eindstand naar 8-0.

Dennis Agterbos is nog een aantal keren dichtbij een treffer, maar met 5 assists is de aanvoerder ook zonder te scoren vandaag weer belangrijk voor de ploeg.

Omdat de Bleek pas om 15.30 uur start is het voor Berghuizen lang in spanning afwachten of de overwinning daadwerkelijk voldoende is voor de periode en de koppositie. Rond 17.30 is daar het verlossende telefoontje waarin de bevestiging komt dat het 2-2 is geworden bij Rigtersbleek – Eilermark, waardoor de 1ste periode binnen is. In de komende 2 weken staan er wat mooie affiches op het programma. Zo is het eerst Barbaros (nr 3) tegen gedeeld koploper Rigtersbleek en een week later is het Rigtersbleek – Berghuizen. Voordat Berghuizen zich op kan maken voor de topper speelt het eerst nog thuis tegen PW. De wedstrijd zal waarschijnlijk om 14.00 uur starten, omdat er geen verlichting op het hoofdveld van de Oldenzaalse ploeg is.