FC Berghuizen JO13-1 toont karakter en speelt de finale van de beker

Na een overtuigende poulefase in de derde klasse, waarin plek 1 werd bemachtigd met een doelsaldo van +44, besloot de KNVB ons in te delen bij de leeftijdsgenoten van de tweede en eerste klasse.

We speelden onze eerste bekerwedstrijd uit bij R.K.S.V. Bornerbroek. Aangekomen op het sportpark, kregen wij de indruk dat de beleving van tevoren niet zoals normaal was. We waren er 100% van overtuigd dat iedereen wist wat ze van tevoren hadden gegeten, en dat de schoolweek weer voor iedereen up-to-date was. De wedstrijd begint en Bornerbroek is de partij met de bal. Tegen de verhouding in komen we na een scherpe counter op 0-1 voor, maar rusten wel met een stand van 2-1. In de rust hebben we aangegeven dat we scherper moesten zijn in bepaalde situaties en echt door het vuur voor elkaar moesten gaan. De beleving kwam terug, maar Bornerbroek schiet de 3-1 binnen. Het team toont karakter en met matig spel winnen wij uiteindelijk met 3-4. Een zakelijke overwinning waar we qua spel niet te graag aan terugdenken.

De tweede bekerwedstrijd is thuis tegen Hector. De hoop dat we iets geleerd hadden van de eerste bekerwedstrijd werd meteen bevestigd aan het begin van de wedstrijd. We domineren de wedstrijd en wat vooral opvalt is dat de opbouw waar we vaak op hebben getraind, zichtbaar terugkomt in de wedstrijd. We kijken elkaar met een 5-1 voorsprong in de rust aan en er heerst een voldaan gevoel. De tweede helft zien wij een volwassen ploeg die de wedstrijd vooral uitspeelt. Geen rare dingen doen en de overwinning over de streep trekken. Einduitslag: 8-2.

Na een goede trainingsweek zijn we er klaar voor. De achtste finale tegen de leeftijdsgenoten op sportpark ‘t Asterloo. De warming-up verloopt voorspoedig en de scheids blaast op zijn fluit. Op een drassig en groot veld domineert de tegenstander. Toch weet Omar via een goede steekbal de keeper te passeren, 0-1. Lang genieten we niet van de euforie, want SP Rekken weet exact 44 seconden later ook ons netje te vinden. We rusten met een gelijkspel. Na wat aanwijzingen om de bal meer op de helft van de tegenstander te krijgen door middel van een lange bal, en van daaruit te gaan voetballen, komen we op voorsprong. We krijgen wat grip. Toch weten we weer niet om even de rust te bewaren en wordt er enthousiast ingegrepen in het zestienmetergebied, penalty. SP Rekken is de ploeg met de bal en weet zelfs de 3-2 erin te schieten. De tijd tikt door, en in de 57e minuut ontvangt FC Berghuizen een penalty die wat dubieus is. We pakken het cadeautje uit, en starten aan de strafschoppenserie in een regenachtig Rekken. De penalty’s worden onrustig ingeschoten bij beide partijen. We komen toch op matchpoint, en Wout ‘aka’ Tim Krul pakt de bal katachtig uit de hoek! Winst en door naar de kwartfinale!

De kwartfinale begint wat zenuwachtig. De jongens komen wat stil aan op het sportpark, maar de warming-up begint sterk. We zijn er klaar voor! Met als debutant Jasmijn die meteen haar stempel op de wedstrijd drukt door een goede kopbal. Toch weet Borne goed gebruik te maken van de fysiek waar ze over beschikken, waarbij wij zelfs het idee kregen dat ze hier koeienvoer kregen als eten. We rusten met een achterstand van 3-2. We komen goed uit de rust, maar vergeten het toch te verzilveren. De stand is 4-4 en we zitten in minuut 47. Borne speelt een goed uitgespeelde counter uit, en niet veel later maken ze ook de 6-4. Met een tactische omzetting waarbij we 1-op-1 gaan spelen, maken we uiteindelijk de 6-5 in de 60+1e minuut. Te laat zou je denken, maar Omar laat FC Berghuizen in leven en scoort de 6-6 in de 60+4e minuut! Penalty’s! Na een kleine generale repetitie op de training, missen we er slechts één en winnen we de strafschoppenserie! De halve finale wacht tegen een tegenstander uit de top 3 van de eerste klasse…

Na een goede voorbereiding, waarbij er een analyse is gemaakt in Apeldoorn tussen een competitiewedstrijd van WSV en RDC, zijn we er klaar voor! De warming-up verloopt zoals uit het boekje, en we laden ons op tegen een tegenstander die zelfverzekerd aan de aftrap verschijnt. De ploeg uit Deventer haalt 3 keer adem of de 1-0 ligt al in het netje! We blijven domineren, en van tevoren gezegd te hebben dat afstandsschoten efficiënt kunnen zijn in verband met een keeper die het koeienvoer uit Borne gemist had, komen we op 3-0. Na twee geweldig uitgespeelde kansen, kijken we elkaar in de rust met een 5-0 voorsprong aan. Het is stil in de kleedkamer, de verbazing is te ruiken in kleedkamer 9. We verwachten dat RDC vanaf het begin een wervelwind gaat creëren, en niets blijkt minder waar. We krijgen het moeilijk, en RDC domineert met goed voetbal. Ze maken de 5-1, maar we reageren als ploeg goed en geven het signaal dat er weinig te halen valt op sportpark ‘t Venterinck. Na een klein foutje in de opbouw maakt de uitploeg nog de 6-2, maar onze captain loopt geweldig naar de eerste paal en bepaalt de einduitslag: 7-2!

We zijn nu al ontzettend trots op de ploeg. De wilskracht en de stijgende lijn met de wedstrijden geeft ons veel vertrouwen richting de laatste horde. JO13-1 vertrekt zaterdag 3 juni om 06:45 uur vanaf FC Berghuizen en zal spelen in Doornspijk. Om 09:30 uur zal de scheidsrechter op het fluitje blazen, en zullen we alles geven! We gaan proberen FC Berghuizen op de kaart te zetten tegen de jongens uit Arnhem!