FC Berghuizen 1 – Winterswijk 1 4-2

Na de nederlaag in het openingsweekend tegen Eilermark kreeg Berghuizen de smaak goed te pakken in de 4de Klasse F. Door 6 opeenvolgende overwinningen werd vorige week de koppositie veroverd. Zo kan het dat in wedstrijd nummer 8 van het seizoen de periodetitel toch enigszins onverwacht (doordat Glanerbrug 2x gelijk speelde) binnen kan worden gehaald. Dit moet dan gebeuren tegen opnieuw een onbekende tegenstander, Winterswijk.

Nadat de pupil van de week het goede voorbeeld heeft gegeven komt Berghuizen goed uit de startblokken. Uit de 1ste aanval is het Marijn Heskamp die de bal op de borst controleert en binnen schiet. Enigszins weifelend steekt de vlagger zijn vlag nog de lucht in en helaas voor Berghuizen wordt dit signaal ook overgenomen door de scheidsrechter. Hierna is het de beurt aan Jasper Olde Hendrikman die na een mooie actie vrij voor de keeper komt, uit een moeilijke hoek schiet Jasper tot 2x toe hard op de keeper. Ook de 3de kans is vandaag niet aan Jasper besteed als uit een heerlijke voorzet van Dennis Agterbos de bal niet kan worden binnen geknikt.

Als het scoren dan niet wil lukken voor Jasper dan moet het maar komen van de assists. Met een harde voorzet met links weet Jasper Dennis te bereiken en die tikt de bal voorbij de kansloze keeper. Als Jasper dan ook even later Remco Kip weet te bereiken en ook deze voorzet tot doelpunt wordt gepromoveerd lijkt Berghuizen een makkelijke middag tegemoet te gaan. Maar Winterswijk weert zich kranig, het zakt ver in bij balverlies en in de omschakeling probeert de ploeg gevaarlijk te worden. Uit zo’n omschakelmoment ontstaat een gevaarlijke aanval die echter afgevlagd wordt voor buitenspel. De scheidsrechter constateert van een ruime afstand dat dit niet het geval is en zo weet Winterswijk de aanval verder uit te spelen en de aansluitingstreffer te maken.

Hierdoor is Berghuizen wat van slag en wordt het niveau er niet beter op aan de kant van de thuisploeg. De wil is er zeker wel, maar de uitvoering laat te vaak te wensen over.

In de 2de helft hetzelfde spelbeeld. Berghuizen met het balbezit, Winterswijk dat probeert het Berghuizen zo lastig mogelijk te maken. En in dat laatste slagen de gasten aardig goed. Berghuizen heeft moeite om er doorheen te komen en het duurt dan ook even totdat er weer echt grote kansen te noteren zijn. Na een prima aanval schiet Dennis hard op doel en de keeper kan de bal nog wel pareren maar de rebound is voor Cees Schurink die de bal prima achter de keeper prikt.

Even later is het Jasper die alleen voor de keeper verschijnt, de bal over de keeper heen lobt en daarna vol onderuit wordt gelopen door de keeper die te laat is. Penalty en rode kaart volgens alle aanwezigen, behalve voor de scheidsrechter die aangeeft dat de keeper op zijn lijn blijft en het een ongelukkige botsing is. Dat daarbij geen bal meer in de buurt is maakt dus blijkbaar niet uit.

Geheel in het beeld van de wedstrijd komt Winterswijk ook nog weer terug. Een cornerbal gaat over iedereen heen en valt tegen de heup van Jasper aan bij de 2de paal. Hierdoor is Jord Velthuis kansloos en moet Berghuizen nog oppassen dat het niet gaat gelijk spelen.

De ingevallen Niek Smudde is dichtbij het vergroten van de voorsprong, maar zijn schot gaat langs de verkeerde kant van de paal. Even later is het wel raak en is de bevrijding bij de thuisploeg groot. Aron Brok bekroond een prima wedstrijd met een belangrijk doelpunt. Nadat Aron de bal goed onderschept is een mooie combinatie met Jasper voldoende om alleen voor de keeper te verschijnen en met een droog schot laat Aron de keeper ook kansloos.

Zo zit de wedstrijd in het slot en niet veel later wordt er voor de laatste keer op de fluit geblazen deze middag. Na een uiterst moeizame wedstrijd is het Berghuizen wel gelukt om voor de 7de keer op rij te winnen en daardoor de 1ste periode binnen te halen. Zo is de ploeg verzekert van het spelen om promotie aan het einde van het seizoen. In de 4de Klasse F lijkt er ook langzaam een afscheiding te ontstaan aan de kop van de klasse. Tubantia, Eilermark, Glanerbrug en Berghuizen staan daarin dicht bij elkaar en lijken te gaan strijden om de titel dit seizoen. Volgende week heeft Berghuizen geen programma en de week daarop staat de topper tegen nummer 2 Glanerbrug op het programma. Een mooie test voor de Oldenzaalse ploeg om in Glanerbrug te proberen de winnende reeks voort te zetten.