FC Berghuizen 1 – Vosta 1 9-2

In verband met Koningsdag en al de bijbehorende feesten werd de wedstrijd van Beghuizen tegen Vosta naar de vrijdagavond verplaatst. Onder leiding van de heer Wippo werd er om 18.30 uur afgetrapt.

Berghuizen speelde niet in haar beste doen en maakte er een rommelige 1ste helft van. Omdat er genoeg ruimte achter de verdediging van Vosta lag kreeg het toch kansen genoeg om de score te openen. Zo was Dennis Agterbos 2x dicht bij de openingstreffer, maar stuitte ook beide keren op de keeper.

Collega aanvaller Ruben Kortink deed na een klein kwartier voor hoe het wel moet. Een diepe bal van Joost werd goed gecontroleerd, vrij gemaakt en met veel precisie in de verre hoek geschoten.

Dit zou Berghuizen wat rust moeten geven, maar het spel wordt er juist nog rommeliger van. Vosta heeft in de winterstop een verrassing uit de hoge hoed getoverd in de vorm van een nieuwe linksbuiten en deze behendige speler maakte het de verdediging van Berghuizen enorm lastig.

Toch komt Berghuizen op 2-0, Jurjen Kortink heeft na een demarrage een uitstekende pass op Dennis Agterbos in huis, dit keer blijft Dennis wel koel en scoort hij beheerst.

Lang kan Berghuizen niet genieten, de linksbuiten gooit er wat snelle schaartjes uit, trekt naar binnen de 16 meter in en schiet via een Vosta been raak in de verre hoek.

Voor rust gebeurd er nog van alles, veel ruimte aan beide kanten en ook cadeautjes die uitgepakt worden. Eerst is het Dennis Agterbos die een te korte terugspeelbal onderschept en binnen schiet. Aan de andere kant is er teveel ruimte waardoor er te makkelijk voorgezet kan worden. De bal lijkt prooi te zijn voor Berghuizen, maar blijft stil in de 16 meter liggen. Een koud kunstje voor de Vosta speler om de aansluitingstreffer binnen te schieten.

In de rust worden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet en is het al snel gedaan met het verzet van Vosta. Berghuizen scoort snel de 4-2 en kan uiteindelijk uitlopen naar 9-2.

De doelpunten worden gemaakt door Dennis Agterbos 2x, Ruben Kortink, Aron Brok en ook de ingevallen Bjorn Boersma weet 2x te scoren. Het eerste doelpunt wordt na een fraaie voorzet van Dennis Agterbos hard binnen gelopen door Bjorn en de 2de is nog fraaier met een hard schot van zo’n 18 meter vlak langs de paal.

Zo heeft Berghuizen na een lastige 1ste helft in de 2de helft ruim afstand genomen van Vosta. Aankomend weekend is de ploeg vrij. Zondag 12 mei hervat Berghuizen de competitie met de thuiswedstrijd tegen TVV.