FC Berghuizen 1 – SVV’91 1 4-2

Na de prima overwinning op Heracles vorige week is het deze zondag zaak om die lijn door te trekken in de thuiswedstrijd tegen SVV. 3 weken geleden speelden beide ploegen ook al tegen elkaar en behaalde Berghuizen een zwaar bevochten overwinning binnen.

In een wederom sterk gewijzigde opstelling begon Berghuizen ook wat onwennig en onrustig aan de wedstrijd. Veel balverlies zorgde ervoor dat SVV in de openingsfase het initiatief neemt en ook op voorsprong komt. Een dieptebal wordt door de linksbuiten fraai aangenomen en nadat die naar binnen heen komt schiet hij de bal van zo’n 18 meter in de kruising. Ruud Koop zit er nog bij, maar kan een doelpunt niet meer voorkomen.

Berghuizen lijkt hier wat door wakker geschud. Het duurt dan ook niet heel lang voordat de gelijkmaker op het bord komt. Het is Caner Aydin die na een fraai overstapje van Dennis Agterbos alleen voor de keeper verschijnt. Caner blijft koel en schiet de bal prima binnen. De scheidsrechter kan niks anders doen dan het doelpunt terecht goedkeuren, ondanks het enthousiaste vlagsignaal van de SVV vlagger.

Maar ook nu blijft de stand niet lang staan. Balverlies op het middenveld van Berhuizen wordt door SVV aanvoerder Odebas uitstekend afgestraft. Zijn schot verdwijnt kansloos voor Ruud in de verre hoek. Hiermee is de koek nog zeker niet op in de 1ste helft. Ruben Kortink weet op fraaie wijze de gelijkmaker te scoren, maar staat volgens de vlagger daarbij buitenspel. Zijn lobje over de keeper wordt daardoor afgekeurd.

Toch valt de gelijkmaker niet veel later als een afgeslagen bal bij Dennis Olde Hendrikman voor de voeten valt. Zijn harde pegel valt tussen een woud van benen achter de kansloze keeper binnen. Na een fraaie aanval valt ook de 3-2 door Dennis Agterbos, maar wederom steekt de vlagger zijn vlag de lucht in. In 1ste instantie wuift de scheidsrechter het vlagsignaal terecht weg, maar na beraad besluit hij het doelpunt toch af te keuren. Hierdoor wordt er een zuiver doelpunt onthouden, aangezien het absoluut geen buitenspel was.

Dennis Agterbos haalt zijn gram even later door een voorzet voor zich langs te laten stuiteren en met een volley de keeper volledig kansloos laat. Ondanks een snoeiharde volley van Mustafa Karaduman blijft de 3-2 ook de ruststand. Aangezien de keeper precies op de juiste plaats staat om de volley te keren.

In de 2de helft gaat Berghuizen verder waar het de laatste 15 minuten van de 1ste helft ook mee bezig was geweest, het creëren van kansen. Mustafa was wederom dichtbij met een volley, echter is de keeper wederom een sta in de weg. In deze fase regent het kansen, maar met Mustafa heeft zijn vizier vandaag niet op scherp staan. 1 op 1 met de keeper plukt de laatste de bal van Mustafa’s voet.

2x alleen voor de keeper gaan zijn lobjes naast de goal en een schot wordt net getoucheerd, waardoor het rakelings over vliegt.

Dennis Agterbos schiet hard op de binnenkant van de paal en alleen voor de keeper speelt hij de bal breed naar Mustafa waarbij een verdediger de bal onderschept voordat Mustafa kan scoren.

De ingevallen Niek Smudde schiet de bal hard onderkant lat en in de rebound schiet Dennis van dichtbij op de keeper. Die in deze fase zijn ploeg in de wedstrijd houdt.

Als je zoveel kansen mist valt die vaak aan de andere kant wel. Maar gelukkig heeft Berghuizen Ruud om dat te voorkomen. 1x wordt Ruud gepasseerd, maar is het Jasper Hemme die de bal voor de doel lijn nog weet weg te rammen.

In de laatste fase moet SVV door met 10 man als een speler van SVV door Aron Brok van de bal wordt gezet en daarbij met de boarding in aanraking komt. Als reactie krijgt Aron een tikje en kan de scheidsrechter niets anders doen dan de rode prent voorhouden aan de linksbuiten.

Met 10 man blijft het een open wedstrijd, vooral omdat Berghuizen de marge vergeet te vergroten.

Vlak voor het einde van de wedstrijd valt eindelijk de verlossende 4-2. Niek wordt door Ruud met een verre inworp aangespeeld en kan alleen op de keeper af. De bal wordt breed gelegd op Mustafa die de bal met zijn scheenbeen weet binnen te tikken.

Niet veel later fluit de scheids ook af voor het einde van de wedstrijd.

Zo voegt Berghuizen weer 3 punten toe aan haar totaal. Volgende week speelt het de uit wedstrijd in Enschede tegen Phenix.