FC Berghuizen 1 – S.V. De Lutte 1 3-0

Nadat vorige week met een zwaar bevochten overwinning op TVV de koppositie werd heroverd door FC Berghuizen kon het deze zondag meteen vol aan de bak om deze positie te behouden. Nummer 3 SV De Lutte komt namelijk op bezoek en met een onderling verschil van slechts 2 punten is de uitslag van vandaag bepalend wie na het weekend de koppositie zal hebben.

Voor Berghuizen maakt Colin Scholte op Reijmer zijn opwachting in de basis 11 na enkele weken uitgeschakeld te zijn geweest met een hamstring blessure. Dit gaat ten koste van de geblesseerd geraakte Caner Aydin.

Om 14:00 uur fluit scheidsrechter Kiremit voor de start van de wedstrijd en het is De Lutte dat in de 1ste fase van de wedstrijd het initiatief neemt. Ze voetballen in deze fase makkelijker en zijn feller in de verdedigende duels. In de eerste 30 minuten komt Berghuizen te weinig aan voetballen toe en komt het niet veel verder dan een kopballetje van Dennis Olde Hendrikman uit een cornerbal die langs de verkeerde kant van de paal gaat.

Aan de andere kant is het regelmatig alle zeilen bij zetten voor de achterhoede van Berghuizen. Met name de sterke en balvaste spits Lucas zorgt voor veel dreiging. Gelukkig voor Berghuizen zijn de momenten dat hij in de 16 meter kan afdrukken telkens niet zijn beste momenten en zijn de meeste ballen een eenvoudige prooi voor Ruud Koop. De grootste kans is als de bal breed wordt gelegd op de geheel vrijstaande rechtsbuiten van De Lutte. Die lijkt de bal alleen maar te hoeven binnen tikken, maar neemt hier zoveel tijd voor dat Ruud de hoek weer kan verkleinen. Het schot van de rechtsbuiten spat uiteindelijk op de lat uiteen en laat Berghuizen met de schrik vrij komen.

Berghuizens eerste fatsoenlijke aanval levert ook meteen de voorsprong op. Na ruim 30 minuten is het Joost Broeker die de aanval opzet en na een mooie kaats met Dennis Olde Hendrikman prima de achterlijn haalt. Martijn Heskamp staat zoals wel vaker precies op de juiste plek om de voorzet van Joost het beslissende tikje te geven. Een enorme opsteker wat voor wat meer rust in de ploeg van trainer Niek Smudde moet zorgen. Berghuizen heeft in deze fase nog steeds niet de overhand, maar knokt zich wel meer in de wedstrijd. Tot aan de rust gebeurd er niet heel veel meer voor beide doelen en zo gaat Berghuizen met een 1-0 voorsprong rusten.

In de rust wisselt Berghuizen 2x. Mustafa Karaduman en Niek Smudde komen in de ploeg om zo wat meer de ballen voorop vast te kunnen houden en Dennis Agterbos zakt een linie om het middenveld wat meer body te geven. Dit brengt wat meer rust in de Oldenzaalse ploeg en geeft Berghuizen de overhand in de 2de helft.

Na een klein kwartier in de 2de helft valt de op dat moment verdiende en bevrijdende 2-0. Niek kapt zich vrij aan de rechter zijkant en diens voorzet kan alleen verlengt worden door een verdediger van De Lutte, Jasper Hemme brengt de bal weer strak voor en Martijn Heskamp staat weer op de juiste plek om deze bal binnen te schieten.

De Lutte probeert met een aantal wissels om terug te komen in de wedstrijd, maar Berghuizen heeft de zaakjes in het veld goed voor elkaar. De meeste voorzetten van De Lutte gaan achter of zijn een makkelijke prooi voor Ruud en de verdediging. In de omschakeling blijft Berghuizen gevaarlijk.

Niek wordt goed door Dennis Agterbos de diepte in gestuurd en diens schot kan nog net door de keeper tot hoekschop worden verwerkt. Even later wordt Niek snoeihard getorpedeerd door de voorstopper van De Lutte die met slechts een gele kaart erg goed weg komt. Uiteindelijk duurt het toch niet lang voordat de voorstopper alsnog het veld moet verlaten. Niek is eerder bij de bal en kan door richting de goal van De Lutte, de voorstopper probeert door middel van vast te houden dit onschadelijk te maken en krijgt hiervoor zijn 2de gele kaart voorgehouden.

Met de numerieke meerderheid komt Berghuizen niet meer in gevaar. Sterker nog het weet de voorsprong verder uit te breiden. De debuterende Jurjen Kortink is na een mooie combinatie met Dennis Agterbos al dicht bij een doelpunt, maar vindt helaas nog de keeper op zijn weg. Bij de daaropvolgende aanval is A-junior Jurjen wederom nadrukkelijk aanwezig. Door een dubbele kaats aan te gaan met Dennis Agterbos en Niek kan Jurjen wederom alleen op de goal af. In plaats van zelfzuchtig te zijn legt hij de bal goed breed op Mustafa en die schiet de bal onhoudbaar binnen.

Dit was tevens het slotakkoord van de wedstrijd en zo haalt Berghuizen 3 hele belangrijke punten binnen. Omdat DTC de lastige uitwedstrijd bij SVV nipt weet te winnen hebben beide ploegen een gaatje geslagen met de overige ploegen in deze klasse.

Volgende week mag Berghuizen proberen de koppositie te blijven vasthouden. Dit moet dan gebeuren in en tegen Manderveen dat dit weekend haar 1ste overwinning wist binnen te halen.