FC Berghuizen 1 – PW 1 6-1

Na de onnodige nederlaag van vorige week had Berghuizen deze zaterdag wat recht te zetten. Met een iets gewijzigde basis kon om 14.30 uur de wedstrijd beginnen. Mooi om te zien dat Roy Scholte op Reimer na bijna een jaar blessureleed weer zijn eerste minuten in 1 kon maken.

Berghuizen is vanaf de aftrap de bovenliggende partij, maar heeft het 1ste kwartier moeite om het overwicht in kansen om te zetten. PW beperkt zich vooral tot tegenhouden. Na een dikke 20 minuten is de ban gebroken. Een mooie aanval belandt bij Daan Groothuis en diens afgemeten voorzet wordt door Dennis Agterbos hard binnen gekopt. Binnen 10 minuten kan Dennis nog 2x met de kop scoren, maar beide keren wordt de bal door de spits langs de verkeerde kant van de paal gekopt.
In de tussentijd heeft Martijn Heskamp zijn 1ste doelpunt ook te pakken. Nadat de keeper van PW een schot los laat is Martijn alert en weet de rebound binnen te schieten.

In deze fase is het kans op kans voor de groenwitten. Het is uiteindelijk een wonder dat het nog maar 2-0 staat. Bij de 3-0 krijgt het de hulp van de PW doelman die een voorzet uit zijn handen laat glippen. Daan is attent en tikt de bal in het lege doel. Ondanks nog een aantal mogelijkheden is dit de ruststand.

In de tweede helft neemt het overwicht van Berghuizen wat af. Toch komt het geen moment in de problemen. Aron Brok weet de score naar 4-0 te tillen door een rebound te verzilveren. Dennis maakt de tweede van de middag door een vrije trap in de verre hoek binnen te schieten en nadat PW door een fraaie goal op 5-1 is gekomen is het Jasper Olde Hendrikman die de eindstand bepaald op 6-1.

Zo is de eerste overwinning op zaterdag een feit. Dat met vooral in de eerste helft goed en verzorgd voetbal. Volgende week heeft de ploeg een lastige uitwedstrijd in het verschiet. Het zal dan in Hengelo tegen Juliana spelen.