FC Berghuizen 1 – Manderveen 1 7-0

Na een weekje rust moest Berghuizen deze zondag aantreden tegen Manderveen. De uitwedstrijd was teleurstellend in een 0-0 gelijkspel geëindigd, dus Berghuizen had wat recht te zetten.

Het begin van de wedstrijd leek het daar echter niet op. Te laag tempo en te veel verkeerde keuzes leiden ertoe dat Berghuizen maar moeilijk tot kansen kan komen. In het 1ste half uur is er dan ook niet veel te genieten voor de supporters.

Na 35 minuten begint Berghuizen het tempo wat op te voeren en wat meer energie in de wedstrijd te leggen. Er komt meer druk op Manderveen en die moeten steeds meer moeite doen om een achterstand te voorkomen. Vlak voor rust wordt de ban eindelijk gebroken. Robin Olde Kalter geeft een loepzuivere voorzet op de inlopende Martijn Heskamp die uiteindelijk alleen maar de bal op zijn hoofd hoeft te laten vallen. De bal verdwijnt in de verre hoek en laat de keeper kansloos. In de 3 minuten tot rust kan Berghuizen al verder uitlopen, maar met enig kunst en vliegwerk weet Manderveen de schade nog beperkt te houden.

Dat lukt ze echter niet meer in de 2de helft. Binnen 5 minuten is het Aron Brok die op aangeven van Joost Broeker de bal in de verre hoek schiet. Voor Aron het 1ste doelpunt in de hoofdmacht van Berghuizen, een lekkere opsteker voor hem en het team.

Dennis Agterbos kan dan ook niet meer achterblijven. Zijn volley wordt eerst nog gekraakt, maar in de rebound weet hij de bal wel binnen te schieten. Daarna is het de beurt aan de andere Dennis (Olde Hendrikman) die op aangeven van Dennis de 4-0 binnen schiet.

In de 2de helft is het dus eenrichtingsverkeer en worden er zelfs nog een aantal kansen gemist. Martijn is er echter wel weer als de kippen bij om een voorzet van Joost wederom tot doelpunt te promoveren. Martijn zal niet de enige blijven die 2 doelpunten maakt vandaag, want ook Dennis en Dennis weten er beiden nog 1 te maken.

Hiermee komt de eindstand op 7-0 en beleefd Berghuizen zo een prima zondagmiddag. In het paasweekend speelt de ploeg op 2de paasdag in en tegen De Lutte