FC Berghuizen 1 – Eilermark 1 1-2

De allereerste wedstrijd van Berghuizen in de zaterdagcompetitie werd aangetreden tegen Eilermark en ook in de terug ronde van de competitie is het de 1ste wedstrijd. Destijds werd er ondanks een sterke 1ste helft uiteindelijk onnodig verloren van Eilermark en helaas was het deze zaterdag een exact kopie van de wedstrijd met hetzelfde teleurstellende resultaat.

Dat terwijl Berghuizen zo goed startte en Eilermark direct met de rug tegen de muur zette. Het was namelijk Jasper Olde Hendrikman die binnen 2 minuten met een hard afstandsschot de 1-0 op het scorebord zette. Eilermark had de wind tegen en veel moeite om van eigen helft af te komen. Berghuizen bleef hierdoor veel druk houden en nog belangrijker vooral een aantal goede aanvallen afleveren. Zo was Jasper met een schot in de korte hoek dichtbij en een hard schot van Colin Scholte op Reimer werd ternauwernood gepareerd door de keeper.

Na 15 minuten moet de 2-0 vallen als een harde voorzet door de keeper wordt gemist en de mee opgekomen Colin bij de 2de paal de bal in het lege doel kan schieten. Helaas staat Colin iets te ver achterover bij het inschieten en verdwijnt de bal net over de goal van Eilermark.

En dan zul je altijd zien dat die aan de andere kant wel valt. Eilermark was nog niet in de buurt van de 16 meter van Berghuizen geweest, maar bij een vrije trap is Berghuizen niet scherp genoeg. Hardiek kan vrij inkoppen, Jord Velthuis weet nog redding te brengen, maar ook de rebound is tot 2x toe voor de Eilermark spits. Een hard gelach voor de thuisploeg die de touwtjes stevig in handen had, dichtbij een grotere voorsprong was en nu overnieuw kan beginnen.

Remco Kip is voor rust nog het dichtstbij. Na een fraaie aanval waarin Aron Brok de bal ineens mee geeft aan de diepgaande Remco weet hij de bal langs de keeper te tikken. De keeper is te laat en glijdt Remco onderuit, de bal haalt de doellijn niet en de scheidsrechter blaast niet op zijn fluit. Zo krijgt Berghuizen hier niet de strafschop waar het recht op heeft na de charge van de keeper.

Uiteindelijk komt Eilermark verder niet meer echt in de buurt van Jord en weet Berghuizen het net ook niet meer te vinden uit de kansjes die de ploeg krijgt. Een aantal keren is de ploeg dichtbij, maar zorgen de aannames op een lastig te bespelen veld dat de Eilermark verdediging de tijd krijgt om kansen onschadelijk te maken.

In de 2de helft is het Berghuizen dat de wind tegen heeft en wordt het direct vast gezet door EIlermark. De ploeg uit Glanerbrug speelt zelf erg opportunistisch met lange ballen op Jongendijk en Hardiek. Hierdoor ontstaat er over het veld veel lijf tegen lijf duels en is van hoogstaand voetbal geen sprake meer. Ondanks dat het niet meer zo vloeiend gaat bij Berghuizen komt het ook nauwelijks in de problemen. Echter weet het aanvallend ook niet meer veel te brengen in de 1ste fase van de 2de helft. Het niveau van de wedstrijd daalt steeds verder en ook de leidsman van vandaag deelt mee in de malaise. Waar Berghuizen 15 minuten voor tijd een vrije trap mee moet krijgen na inkomen met een gestrekt been van Hardiek is het juist andersom als Hardiek even later wordt vastgehouden. In de volgende standaard situatie gooit Eilermark weer de nodige fysiek in de strijd en kan Pim Mulder de bal niet goed wegkoppen na een beuk in de rug. Het spel mag doorgaan en de afvallende bal valt bij Hardiek die zijn 2de van de middag achter Jord schiet.

Berghuizen probeert de gelijkmaker te forceren, maar Eilermark weet met 5 man achterop de boel aardig af te sluiten. Cees Schurink is nog dichtbij, maar stuit van dichtbij op de keeper. De rebound kan door Berghuizen in het lege doel worden geschoten, echter wordt er gefloten voor een zogenaamde overtreding van Cees op de keeper.

Zo vallen uiteindelijk de beslissingen voor Berghuizen niet de goede kant op en ondanks veel inzet en strijd wordt de terechte gelijkmaker niet meer gemaakt.

Zaak om de rug weer te rechten en volgende week in de lastige uit wedstrijd bij Drienerlo weer proberen de winnende lijn te pakken te krijgen.

Hopelijk kent de ploeg net zo’n herstel als na de 1ste wedstrijd van het seizoen tegen Eilermark, want na de nederlaag pakte de Oldenzaalse ploeg 7 overwinningen op rij. Volgende week hoopt het daarmee te beginnen in Enschede op de UT tegen Drienerlo.