FC Berghuizen 1 – EFC PW 1885 1 3–1

In waarschijnlijk de laatste wedstrijd voor de winterstop moest Berghuizen aantreden tegen PW uit Enschede. Nadat Berghuizen vorige week de koppositie had veroverd moest het die 2 dagen later door het terug trekken van Phenix weer af staan aan Rigtersbleek. Inmiddels heeft de KNVB wel bevestigd dat de 1ste periode bij de ploeg uit Oldenzaal blijft. Zo speelt Berghuizen aan het einde van het seizoen in ieder geval nacompetitie. Een mooie opsteker zo vlak voor de winterstop.

Om in het spoor van Rigtersbleek te blijven moet er deze zaterdag gewonnen worden van PW. Het begin is ook zeker naar behoren, maar na 15 minuten daalt het niveau bij Berghuizen. Te veel bal verlies en te weinig initiatief zonder bal maken het lastig om PW uit elkaar te spelen. Toch komt de ploeg op voorsprong, Dennis Agterbos weet op aangeven van Jasper Olde Hendrikman een prima actie af te ronden met een geplaatst schot in de verre hoek.
Hierna een erg rommelige fase, maar ook PW kan zich niet echt aan de malaise onttrekken en weet Jord Velthuis het in de 1ste helft maar 1x erg moeilijk te maken. Maar op een vlammend schot heeft Jord een prima reflex.
Vlak voor rust richt Berghuizen zich nog 1x op en na een fraaie aanval is het Roy Schokte Op Reimer die met een heerlijke kopbal de stand op 2-0 brengt.

In de 2de helft komen Joost Broeker en Pascal Donkers snel als frisse krachten in het veld. Het spelbeeld blijft voornamelijk hetzelfde. Sterker nog, na een goede actie van de linksback van PW is het de spits die alleen voor Jord verschijnt en koel blijft. Zo is het ineens toch weer spannend.
Gelukkig is Dennis vandaag wel scherp en is het snel na de 2-1 ook al weer 3-1 door wederom een schot in de verre hoek.
Gescoord wordt er niet meer en zo pakt Berghuizen wederom 3 punten.

Voorlopig is het de laatste wedstrijd door de nieuwe Corona maatregelen. Als we de tussen balans opmaken is het tot nu toe een uitstekend seizoen voor de groenwitten. 9 gespeeld, 1 gelijk,8 gewonnen en winnaar van de 1ste periode. Door de terugtrekking van Phenix vervalt 1 overwinning op de ranglijst waardoor de achterstand op de Bleek 3 punten bedraagt. Hopelijk kan er snel weer gespeeld worden en kan Berghuizen de huidige start een goed vervolg geven