FC Berghuizen 1 – E.V.V. Phenix 1 4-0

Op deze frisse maar zonnige zondagmiddag speelde Berghuizen de 1ste wedstrijd van de 2de competitiehelft tegen Phenix uit Enschede. Door de weersomstandigheden werd er niet afgetrapt op het vertrouwde hoofdveld op gras, maar werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld.

Vanaf het 1ste fluitsignaal was Berghuizen de bovenliggende partij. Helaas is het baltempo niet hoog genoeg en is de zuiverheid van de passes te vaak onzorgvuldig waardoor er niet heel veel kansen gecreëerd worden. De 1ste kans is een vrije trap van Dennis Olde Hendrikman op een mooie positie, de bal gaat echter hoog over het doel van Phenix. Ruben Kortink lijkt halverwege de 1ste helft onreglementair gestopt te worden binnen de beruchte lijnen, maar de scheidsrechter wuift het voorval weg en laat door spelen waar een penalty meer op zijn plaats was geweest.

Uiteindelijk zakt het niveau van Berghuizen steeds verder weg, groot voordeel is dat er wederom weinig wordt weg gegeven en dat invalkeeper Bjorn Boersma de gehele wedstrijd uiteindelijk nauwelijks hoeft op te treden.

Vlak voor rust zijn er nog 2 grote kansen. Eerst wordt Dennis Olde Hendrikman goed vrijgespeeld door Jurjen Kortink, maar Dennis neemt iets teveel tijd en ziet zijn schot nog geblokt worden door een verdediger. Daarna is het de beurt aan Dennis Agterbos die de bal door de verdediger in zijn voet geschoten krijgt en de bal uiteindelijk beheerst binnen schiet. Zo gaat Berghuizen toch nog met een voorsprong de rust in.

In de 2de helft voert Berghuizen de druk steeds verder op. Na een kleine 10 minuten in de 2de helft is het duel gespeeld. De ingevallen Niek Smudde wordt de diepte ingestuurd en legt de breed op de mee gelopen Dennis Agterbos die de bal prima binnen schiet. Martijn Heskamp is daarna ook dichtbij een doelpunt als zijn kopbal uit een verre ingooi via de onderkant van de lat net aan de verkeerde kant van de doellijn stuitert.

Zonder groots te voetballen blijft Berghuizen kansen creëren, het is dat de vlagger van Phenix erg scherp vlagt en zodoende heel wat aanvallen laat affluiten anders was de voorsprong al sneller verder uitgebreid. Wanneer de scheidsrechter besluit om de vlagger te laten staan is het Dennis Agterbos die vrije doortocht heeft. Nadat hij de keeper voorbij heeft gespeeld is de 3-0 een feit.

Uiteindelijk wordt het nog 4-0 als Niek en Dennis exact dezelfde uitvoering van de 2-0 herhalen. Niek wordt diep gestuurd en legt de bal breed op Dennis die beheerst de 4de van de middag binnen schiet.

Hierna vindt de scheidsrechter het welletjes geweest en zo begint Berghuizen met een overwinning de 2de seizoenshelft. Op 24 februari speelt Berghuizen de laatste wedstrijd van de 1ste periode. De inhaalwedstrijd tegen SVV staat dan op het programma. Bij winst kan de ploeg nagenoeg zeker de 1ste periode binnen halen.

Tot die tijd speelt het eerst een aantal wedstrijden voor de 2de periode. Te beginnen met de wedstrijd tegen nr 3 La Premiere volgende week zondag in Almelo.