FC Berghuizen 1 – Aramea 1 5-1

Na de overwinning van vorige week bij Sportlust Glanerbrug is het voor Berghuizen zaak om dit een goed vervolg te geven in de thuiswedstrijd tegen Aramea. Helaas moet dit gebeuren zonder de nieuwe aanwinst Len ten Broeke die aan zijn competitiedebuut voor Berghuizen een zware knieblessure over heeft gehouden. Mede door wat andere blessures een behoorlijk gewijzigde opstelling van de groen witten.

Berghuizen begon nog redelijk aan de wedstrijd, maar het spelniveau in de 1ste helft zakte snel weg. Aramea speelde opportunistisch op de sterke en balvaste spits en daar had Berghuizen niet altijd het juiste antwoord op. De kansen die werden gecreëerd werden niet afgemaakt en vaak leek de echte overtuiging te ontbreken. Bodie oude Velthuis was nog het dichtstbij met een bal op de lat.

Aan de andere kant werd er al een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, echter was dit slechts uitstel want na zo’n 30 minuten komt Aramea op voorsprong doordat een niet goed verwerkte cornerbal hard wordt binnen geschoten.
Berghuizen moet en gaat op zoek naar de gelijkmaker en met een fraaie aanval + afronding van Stijn Richters lukt dat ook vlak voor rust. Na een allerbelabberdste 1ste helft is dit een toch erg welkome opsteker.

In de rust worden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet en gaat Berghuizen met nieuwe energie op jacht naar de voorsprong. Deze volgt al snel nadat Bodie in de 16 meter onderuit wordt geschoffeld en Pim Mulder schiet de toegekende penalty feilloos binnen.
Even later maakt Pim ook zijn 2de door een vrije trap hard binnen te schieten.
Zo is de wedstrijd helemaal omgedraaid en in het vervolg komt Berghuizen ook niet meer in de problemen.
Stijn luistert zijn basisdebuut in de competitie nog op met 2 extra doelpunten en met deze hattrick kan die tevreden terug kijken.
Zo wordt het uiteindelijk 5-1 voor Berghuizen en met 2 gewonnen wedstrijden is de competitiestart uitstekend te noemen. Qua veldspel valt er bij vlagen nog genoeg te verbeteren, maar dat soort dingen gaan altijd makkelijker als de resultaten al goed zijn.

Volgende week speelt Berghuizen de 2de uitwedstrijd van het seizoen bij Sp Enschede en kan het de goede start hopelijk een mooi vervolg geven