FC Berghuizen 1 – Aramea 1 1-1

Nadat Glanerbrug vorige week de winning streak van Berghuizen wist te doorbreken moest Berghuizen deze zaterdag aantreden tegen het eveneens naar zaterdag overgestapte Aramea. Helaas waren Dennis Agterbos en Joost Broeker niet ongeschonden uit de krachtmeting met Glanerbrug gekomen en moesten dan ook de wedstrijd vanaf de zijlijn bekijken. Hierdoor moest er toch even flink gepuzzeld worden aangezien buiten Joost de 2 andere kandidaten voor de linksback positie Jasper Hemme en Daan Groothuis al langer in de lappenmand zitten.

Met Pim Mulder als gelegenheidslinksback en met Bodie Oude Velthuis op de positie van Dennis werd er door de groenwitten afgetrapt. De openingsfase was nog eens zo slecht nog niet./ Jasper Oude Hendrikman werd door Martijn Heskamp fraai aangespeeld en Jasper omspeelde de keeper, maar kwam alleen in een te moeilijke hoek om nog te scoren. Uit de hieruit volgende cornerbal wordt de kopbal van Jasper van de doellijn gehaald door een verdediger. De nieuwe corner die volgt is wederom voor Jasper, maar nu weet de keeper de bal uit de rechterhoek te tikken.

Na deze 3 goede kansen zakt het spelpeil wat weg bij Berghuizen. Pim komt na een duw in de rug verkeerd terecht en weet nog wel tot aan de rust vol te houden, maar moet toch met zichtklachten de strijd staken. Ondanks het mindere spel is het nog steeds eenrichtingsverkeer richting het doel van Aramea. Die ploeg probeert met 8 man voor de eigen keeper net buiten de 16 meter Berghuizen van de goal te houden. En doordat de ruimtes klein zijn en Berghuizen niet in haar beste doen is slagen de gasten redelijk in hun opzet.

Sterker nog, in een van de weinige uitbraken wordt er een overtreding gemaakt op de aanvoerder. Een speler van Aramea gaat achter de bal staan en knalt de bal van afstand in de verre hoek. Jord Velthuis is het antwoord hierop schuldig en zo kijkt Berghuizen na het enige schot op doel tegen een achterstand aan.

In de ijverigheid het goed te maken wordt het spel nog gehaaster en creëert de ploeg te weinig om Aramea nog in de 1ste helft weer aan het wankelen te brengen. In de rust worden de wel bekende puntjes op de i gezet en komen Pascal Donkers en Niek Smudde in het veld om nog meer druk op Aramea uit te voeren.

Veel van het gevaar komt via de zijkanten, waarbij Jasper op aangeven van Niek wederom een aantal keren met de kop gevaarlijk is. Maar helaas voor Berghuizen gaan ze langs de verkeerde kant van de paal.

Na zo’n 60 minuten is het wel eindelijk raak. Uit een cornerbal zit de keeper mis en krijgt Jasper de bal voor het inschieten. Dat gebeurd overtuigend en zo heeft Berghuizen nog 30 minuten de tijd om op jacht naar de overwinning te gaan. Aramea wankelt in deze fase, echter weet Berghuizen de trekker niet over te halen. Veel schoten en kopballen worden net weer geblokt of missen precisie. Vlak voor tijd is Roy Scholte op Reimer nog vlak bij als de bal bij de 2de paal vrij voor zijn voeten valt. De keeper is al gezien, maar ook dit keer is er een verdediger op de doellijn die nog net zijn voet tegen de bal weet te krijgen.

Ondanks veelvuldig tijdrekken worden er slechts 2 minuten extra tijd bijgeteld en hierin weet Berghuizen niet meer te scoren. Zo worden er 2 jammerlijke punten verloren. Helaas zitten er af en toe wedstrijden tussen waarbij het allemaal net niet wil lukken. Deze zaterdag was absoluut zo’n wedstrijd. Zaak voor Berghuizen om zich te herpakken en de komende 2 pittige wedstrijden voor de winterstop proberen met een goed gevoel af te sluiten. Aankomend weekend speelt het de uit wedstrijd tegen Achilles’12 in Hengelo en de week daarop komt Tubantia op bezoek in Oldenzaal.