FC Berghuizen 1 – Achilles E. 1 4-2

Deze zaterdag stond er voor Berghuizen wederom een onbekende tegenstander op het programma. Dit keer deed Achilles Enschede een bezoek aan ons sportpark. Op een zwaar maar prima te bespelen hoofdveld werd er om 14.30 door Dhr. Meijer voor het eerst gefloten. Mats Velthuis had als pupil van de week het goede voorbeeld gegeven door na een mooie slalom de bal hoog in het doel te schieten.

Berghuizen begon goed aan de wedstrijd, maar moest in de omschakeling waken voor Achilles. De 1ste kans volgde na een mooie voorzet van Dennis Agterbos, alleen kwamen zowel Jasper Olde Hendrikman als Remco Kip net niet bij de bal om deze binnen te lopen. Even later kon Jurjen Kortink door de as alleen op de keeper af, helaas speelde Jurjen de bal iets te ver voor zich uit en kon de keeper redding brengen.

Na 10 minuten wordt ook Achilles steeds gevaarlijker, met name Job ter Horst maakt het de achterhoede van Berghuizen lastig. Met 1 van zijn loop acties verrast hij ook de Berghuizen verdediging en Roy Scholte op Reimer moet in de achtervolging, daarbij komt Roy ongelukkig in contact met de Achilles speler. De scheidsrechter fluit voor een overtreding, maar vanwege het feit dat er volgens hem geen opzet in de overtreding zit laat hij het bij alleen een vrije trap en komt Berghuizen goed weg. De vrije trap wordt van een gevaarlijke positie in de muur geschoten.

Even later is het Berghuizen dat op voorsprong komt. Een vrije trap van Pim Mulder belandt bij de geheel vrijstaande Martijn Heskamp en met een knappe voetbeweging schiet hij de bal vlak langs de paal binnen. Op het moment dat de bal in het netje ligt volgt er nog een vlagsignaal, maar deze wordt door de scheids vakkundig weg gewuifd.

Lang kan Berghuizen helaas niet van de voorsprong genieten. Aan de andere kant wordt Ter Horst in buitenspel positie aangespeeld, maar ook hier laat de scheidsrechter de vlagger staan. Ter Horst schiet de bal daarna fantastisch in de verre kruising en maakt daarmee de stand weer gelijk.

Berghuizen is zichtbaar even van slag en wordt steeds slordiger in bal bezit. Desondanks krijgt de ploeg nog wel de nodige kansen. Zo verschijnt Jurjen wederom alleen voor de keeper, maar zijn lobje over de keeper mist de juiste richting. Jasper Olde Hendrikman is daarna dichtbij met een hard schot dat door de keeper gepareerd wordt en zijn rebound belandt hard op de lat. Dennis heeft daarna te veel tijd nodig om de bal van de lat binnen te schieten en ziet zijn schot tot 2x toe geblokt worden.

Zo gebeurd er van alles voor het doel van Achilles, maar de grootste kans op een voorsprong is uiteindelijk aan de andere kant. Wederom wordt het moment ingeleid als de scheidsrechter het vlagsignaal negeert. Hierdoor komt Achilles in een 2 tegen 1 situatie en deze lijkt goed uitgespeeld te worden als de bal goed breed gelegd wordt en de spits alleen het laatste tikje hoeft te geven. De bank van Achilles is al begonnen met juichen echter weet de spits voor het lege doel de bal op de binnenkant van de paal te schieten en kan de verdediging daarna de bal snel uit de 5 meter schieten.

In de 2de helft een heel ander Berghuizen. In de rust is het strijdplan wat gewijzigd en speelt de ploeg wat compacter bij elkaar. Met het uitvallen van de keeper van Achilles verdwijnt daar het vertrouwen in de opbouw en Berghuizen maakt daar gretig gebruik van door de druk er op te houden. Nadat er nogmaals de lat wordt geraakt is het Jasper die droog de 2-1 binnen knalt.

Wederom kan de thuisploeg niet lang genieten van de voorsprong als een makkelijk gegeven vrije trap door Ter Horst wordt binnen geschoten. Dus voor de 3de keer moet Berghuizen op zoek naar de voorsprong. Gelukkig heeft Jasper de smaak te pakken en weet hij op snelheid door de as op te stomen en maakt hij alleen voor de keeper geen fout en zet de Oldenzaalse ploeg voor de 3de keer op voorsprong.

Dit keer laat Berghuizen Achilles niet meer terug komen en krijgt het meerdere kansen om de score verder uit te breiden. Uiteindelijk is het Jasper die na een goede onderschepping van Remco wederom alleen voor de keeper verschijnt en ook ditmaal de keeper kansloos laat.

Zo haalt de ploeg 3 zwaar bevochten punten binnen. Als later op de middag blijkt dat Glanerbrug gelijk speelt tegen Tubantia is Berghuizen de trotse nieuwe koploper van de 4de klasse F. Hierdoor kan het volgende week in de thuiswedstrijd tegen Winterswijk de 1ste periode pakken. Bij winst is de 1ste periode een feit. Winterswijk dat afgelopen zaterdag voor het eerst dit seizoen won zal de huid natuurlijk duur proberen te verkopen, maar als Berghuizen hoge ogen wil blijven gooien dit seizoen dat is een 3 punter het enige dat telt aankomende zaterdag.

De wedstrijd Berghuizen – Winterswijk zal om 14.30 uur starten.