Eilermark 1 – FC Berghuizen 1 2-1

Na een voorbereiding waarin Berghuizen steeds beter op elkaar ingespeeld raakt mocht het voor het eerst in haar historie aftrappen in de zaterdagcompetitie. Meteen een lastige wedstrijd tegen de nieuwe zaterdagtak van Eilermark. Helaas wel de nodige afwezigen aan Berghuizen kant door blessures en een werkbezoek.

Op een heerlijke nazomerse zaterdagmiddag begonnen beide ploegen onrustig tegen elkaar. Al snel blijkt dat de ploegen niet veel voor elkaar onder doen en dat het aan beide kanten lastig is om het verschil te maken.

Gelegenheids rechtsback Aron Brok heeft het zwaar tegen de linksbuiten die veel uit zijn rug de diepte in gaat en ook Joost Broeker en Colin Scholte op Reijmer hebben sterke tegenstanders waarmee veel duels worden uitgevochten.

Het eerste echte wapenfeit is van Eilermark dat Jongedijk uit de draai hard op de paal ziet schieten. Op het moment dat Berghuizen beter begint te spelen is het Eilermark dat een penalty krijgt. Een hele lichte aanraking van Aron leidt tot de val van de linksbuiten. De overtreding als het er al een was wordt buiten de 16 gemaakt maar de scheidsrechter legt de bal op de stip. Jord Velthuis zit in de verkeerde hoek, maar Jongedijk raakt slechts de buiten kant van de paal.

Berghuizen is hierdoor wakker geschrokken en gaat nu op jacht naar de openingstreffer. Het is uiteindelijk Jasper Olde Hendrikman die zijn terugkeer in het groen viert met de openingstreffer. Na goed naar binnen trekken is zijn schot de keeper te machtig.

Nog geen minuut later moet Jasper ook de 2-0 maken na een fraaie aanval over de linkerflank. Op aangeven van Joost kan hij de bal echter niet de goede richting geven.

In de tussentijd had Berghuizen ook nog een penalty moeten krijgen als Remco kip 1-1 met de keeper aangetikt wordt. Duidelijke strafschop en rood voor de keeper echter wuift scheidsrechter Smits het gebeuren weg als verkeerd terecht komen van Remco. Een erg vreemde beslissing.

In deze fase is Berghuizen de bovenliggende partij en dringt het Eilermark steeds verder terug. Jasper is nog een keer dicht bij, maar kan niet genoeg kracht aan zijn schot geven en zijn kopbal gaat ruim over.

Vanuit het niets valt dan toch de gelijkmaker nog voor rust. Een onschuldige voorzet wordt onnodig weg gekopt. De bal valt voor de linksbuiten die van 18 meter verwoestend uit haalt. Jord is kansloos op de harde pegel.

Een beetje tegen de verhoudingen in, maar niemand die daar om zal malen bij Eilermark.

In de 2de helft mist Berghuizen de echte overtuiging om het goede spel van na de 1-0 door te zetten. De wedstrijd wordt steeds rommeliger en er zijn weinig kansen meer aan beide kanten te noteren. De paar keer dat Berghuizen gevaarlijk kon worden werden vakkundig afgevlagd door de grensrechter die de grootste schik had dat elk signaal werd overgenomen. Zelfs toen Pascal 5 meter voor de laatste Eilermark speler startte werd hij wederom afgevlagd en afgefloten.

In de omschakeling bleef het oppassen geblazen voor Berghuizen. Jongedijk had al een waarschuwing afgegeven door op de paal te schieten na een uitbraak. Een dikke 10 minuten voor tijd was het wel raak. Op randje buitenspel ontsnapte de rechtsbuiten. Die daardoor vrij doortocht had samen met Jongedijk en laatstgenoemde kon de bal in het lege doel schuiven nadat Jord nog probeerde ertussen te komen.

Berghuizen ging alles of niets spelen in de laatste 10 minuten. Maar echt gevaarlijke kansen wist het niet meer af te dwingen.

Zo moest het de 3 punten onnodig in Glanerbrug laten. Een puntendeling was op basis van de gehele wedstrijd terecht geweest, maar daar had Eilermark natuurlijk geen enkele boodschap aan.

Volgende week de 1ste thuis wedstrijd tegen PW. Een mooie kans voor de ploeg om zich te revancheren.