Eerste internationale meiden proftoernooi Twents Regioteam bij FC Berghuizen

Onder de naam International Girls TOP Tournament organiseert het Twents Regioteam op de velden van FC Berghuizen een toernooi voor de meiden jeugdteams van profclubs. Het Twents Regioteam neemt regelmatig deel aan toernooien in het buitenland waar betaalde voetbal organisaties meiden jeugdteams al vanaf de leeftijdscategorie onder 12 hebben. In Nederland is er weliswaar een groot aanbod van jeugdtoernooien voor jongens, maar voor meidenteams van profclubs is er nog een slag te slaan. Het Twents Regioteam vond het tijd worden dit te veranderen en is er trots op om met dit internationale meidentoernooi de primeur te hebben. De aftrap van dit tweedaagse voetbal spektakel is op 9 mei, Hemelvaartsdag.
De aanmeldingen liepen storm! Vanwege de veelvuldige deelname van het Twents Regioteam aan internationale proftoernooien zoals recentelijk in Duitsland, België, Frankrijk en Italië heeft het Twents Regioteam steeds meer internationale waardering verworven, dit mede dankzij haar goede prestaties. Zowel Nederlandse als buitenlandse clubs hebben zich dan ook al snel massaal aangemeld. Zo zijn er meiden topteams te bewonderen uit Tsjechië, België, Frankrijk, Duitsland en niet te vergeten de teams uit eigen land zoals o.a. Ajax, Feyenoord, Ado Den Haag en PEC Zwolle. Natuurlijk mag in dit rijtje de lokale trots FC Twente, met wie het Twents Regioteam nauw samenwerkt in de jeugdopleiding, niet ontbreken.
Het toernooi bestaat uit meerdere leeftijdscategorieën, variërend van de U12 tot en met de U17. Eén van de doelen is dat meiden van al deze leeftijden de ervaring kunnen beleven van een toptoernooi. Op de eerste dag vinden er poulewedstrijden plaats waarna de teams op dag twee in nieuwe poules worden ingedeeld om tenslotte de finales te spelen. Met een deelnemersveld van maar liefst 48 teams is deze eerste editie van het International Girls TOP Tournament sterk bezet en staan er zelfs nog clubs op de standby-list. Het toernooi wordt georganiseerd vanwege het tien jarig jubileum van het Twents Regioteam. Het belooft in alle opzichten een geweldige eerste editie te worden dankzij verrichte inspanning van de jubileum/toernooicommissie van het Twents Regioteam en  de vele ouders, andere vrijwilligers en sponsoren.
Het Twents Regioteam is een non commercieel meidenvoetbal platform waar voetbalsters uit de regio zich kosteloos aanvullend aan hun eigen verenigingsactiviteiten kunnen ontwikkelen en samen op een hoog niveau weerstand kunnen bieden aan profclubs. Publiek is van harte uitgenodigd om het spektakel te aanschouwen, de entreekosten bedragen 5 euro voor volwassenen en deze gelden komen geheel ten goede aan de ontwikkeling van het meidenvoetbal in de regio.