Drienerlo 1 – FC Berghuizen 1 7-2

En dan moet je een wedstrijdverslag schrijven na de uitwedstrijd tegen Drienerlo. Dit zijn niet de leukste verslagen om te moeten schrijven. Maar dat is geen reden om de verslaggeving een weekje over te slaan. Terug naar de wedstrijd. Een wedstrijd waarbij Berghuizen een collectieve offday had en de tegenstander juist het tegenovergestelde. Het eerste zal het tweede wel versterkt hebben. Maar eerlijk is eerlijk complimenten aan Drienerlo op de manier van spelen en het afstraffen van de offday bij Berghuizen.

Vooraf nog besproken met elkaar dat de start van de wedstrijd belangrijk zou zijn, maar vanaf het 1ste fluitsignaal was dat belang bij de mannen van Berghuizen niet te merken. Drienerlo kreeg in de 1ste 5 minuten al 2 enorme mogelijkheden waarbij de paal en de verdediging ternauwernood redding konden brengen.
Toch stond het binnen 15 minuten 2-0. Eerst was er te weinig druk op de bal en werd er niet agressief verdedigd, waardoor Drienerlo door de verdediging sneed en het schot van de spits kon door Jord Velthuis niet voldoende gekeerd worden. Vlak daarna een vrije trap waarbij wederom de spits geen strobreed in de weg wordt gelegd en de bal vrij kan binnen koppen.

Hierna knokt Berghuizen zich wat meer in de wedstrijd en krijgt het ook de nodige kansen. Zo vergeet Jasper Olde Hendrikman de trekker over te halen en in plaats van te schieten de bal terug te kappen. Kort daarna een scrimmage voor het doel van Drienerlo waarbij de bal telkens voor de doellijn een been weet te raken. De bevrijdende 2-1 valt wel, maar wordt afgekeurd door de scheidsrechter omdat de keeper al dan niet de hand op de bal zou hebben.
In de snelle uitbraken blijft ook Drienerlo gevaarlijk, maar Berghuizen doet in ieder geval weer mee in de wedstrijd. Jasper heeft daarna de grootste kans op de 2-1, echter nu is het de paal die de aansluitingstreffer in de weg staat.

Tot overmaat van ramp valt niet de gelijkmaker, maar juist de 3-0 aan de andere kant. Bij het uit verdedigen wordt de bal tegen de spits aan geschoten en daardoor ontstaat er uiteindelijk een scrimmage voor het doel. Roy Scholte op Reimer weet het 1ste schot nog te blokken, echter valt de bal precies voor de spits die zijn 3de van de middag eenvoudig kan binnen schuiven.

In de rust worden de koppen bij elkaar gestoken en wordt het elftal iets anders weg gezet. Dit lijkt even effect te hebben als na een goede actie van Jasper er ook een goede voorzet komt. De bal komt bij de 2de paal waar Pascal Donkers de bal net iets achter hem krijgt. Helemaal in het teken van de wedstrijd gaat zijn intikker daardoor de lucht in in plaats van in het lege doel en verdwijnt over de goal.
Drienerlo laat in de volgende aanval wel zien hoe het moet. In een fraaie aanval wordt de voorzet uitermate knap binnen gekopt.
De 5-0 valt ook nog binnen 15 min na rust na een verkeerde inspeelbal in de laatste linie. De gifbeker moet dus vandaag helemaal leeg.

In een poging het tij te keren komen Jurjen Kortink, Caner Aydin en Daan Groothuis in het veld. Laatstgenoemde maakt zodoende zijn rentree na een half jaar blessureleed. Berghuizen gaat 3-3-4 spelen om maximaal druk te leggen op Drienerlo en na een handsbal in de 16 meter is het Jasper die de eretreffer op het scorebord zet. Dit geeft de ploeg toch weer iets inspiratie en de ploeg wil verder op jacht naar score verbetering. Helaas wordt dit op een wonderbaarlijke manier de kop ingedrukt. De scheidsrechter van deze middag krijgt op 17 meter van de Berghuizen goal de bal tegen zich aan van een Drienerlo speler. In de nieuwe regel is dat een stuiterbal die naar Drienerlo wordt terug geworpen. De scheidsrechter had echter zijn eigen variant en ondanks het erop wijzen vanuit Berghuizen zijde kreeg Drienerlo een vrije trap toegekend op de positie van de waar de bal tegen de scheidsrechter aan kwam. Uiteraard zul je zien dat geheel in het beeld van de wedstrijd deze bal netjes wordt binnen geschoten. Hierdoor zakte de moed toch weer verder in de voetbalschoenen van de Berghuizen spelers.
De 7-1 viel nog uit een cornerbal en de 7-2 na een actie van Jasper.

Een totale offday dus, waarbij de ploeg niet de mogelijkheden aangreep om zich terug in de wedstrijd te vechten. Snel uithuilen, bespreken met elkaar en dan het vizier weer op volgende week zaterdag als Juliana’31 op bezoek gaat komen. De 1ste wedstrijd in Hengelo was een waar spektakelstuk, waarbij Berghuizen uiteindelijk met een 5-4 overwinning van het veld afstapte.