Dribbelactie voor Turkije levert ruim 2600 euro op

Maandagavond was de kantine van FC Berghuizen podium voor de slotavond van de actie ‘Dribbelen voor Turkije’, een actie geïnitieerd door meidenteam MO10-3. Ruim 80 jeugdleden zamelden geld in voor door de aardbeving getroffen familieleden van Ceylin Kerem (10), speelster van MO10-3.
In het bijzijn van het team, de ouders en de vrijwilligers overhandigde trainster Monica een cheque van 2595,34 euro aan Ceylin en haar moeder. Geëmotioneerd bedankten zij het team en iedereen die heeft geholpen de actie tot zo’n succes te maken.

De oma, oom en tante van Ceylin woonden in Hatay/Antakya. Door de aardbeving zijn ze hun huis en alles wat ze hadden kwijt geraakt. Het ingezamelde geld helpt hen om het leven daar weer op te kunnen bouwen. De moeder van Ceylin: ‘2595 Euro is hier al veel geld, maar in Turkije is dit nog veel meer waard. Mijn moeder, broer en zus wonen nu met twintig personen in een klein huis. Met dit geld kunnen ze bijvoorbeeld een eigen ruimte huren en een beetje op adem komen totdat ze weer een eigen huis kunnen bouwen.’ Via facetime stelde ze haar familie op de hoogte van het bedrag en ook zij spraken hun dank uit aan de mensen aanwezig in de kantine.

Monica is trots op haar team én op de club. ‘Onvoorstelbaar wat er in twee weken tijd is bereikt. Dankzij de meiden in mijn team, maar zeker ook dankzij de medewerking van het jeugdbestuur van FC Berghuizen.’ Daarnaast geeft Monica aan dat de betrokkenheid haar heeft geraakt. ‘Zóveel mensen die geld hebben gegeven, ook uit onverwachte hoek. Tijdens de dribbelavond ontvingen we bijvoorbeeld een prachtig bedrag van de Turkse Democratische Arbeidersvereniging en de vrouwengroep uit Oldenzaal. Zij lazen over de actie in de krant en wilden graag hun steentje bijdragen. En de donaties komen nog steeds binnen. Zo is het bedrag op de cheque al achterhaald. De teller staat nu op ruim 2600 euro.’

Op de vraag of de actie nu stopt, geeft Monica aan ‘De dribbelactie is klaar, maar er kan nog gedoneerd worden. De beveiligde betaallink zal de komende tijd nog open staan.