De eerste Noaberdeals zijn een feit!

Noaberdeals? Ja Noaberdeals! Jongeren die na afloop van hun maatschappelijke stage blijven hangen bij de club krijgen de mogelijkheid om een contract te tekenen via FC Noaber. FC Noaber is een project van, door en met jongeren van 14 tot en met 26 jaar. Samen en inclusief.

Bij FC Noaber volg je een Maatschappelijke Diensttijd bij o.a. een vereniging en voor onze jongeren is dat natuurlijk bij FC Berghuizen. Jongeren kunnen kiezen wat het beste bij hen past, assisteren met training geven, scheidsrechter zijn of achter de bar staan. Zij voeren werkzaamheden uit die belangrijk zijn en waar zij het verschil kunnen maken! Dit wordt de Noaberdeal genoemd. Jongeren beslissen mee en kiezen zelf welke Noaberdeal zij af willen sluiten en voor hoeveel uur nadat hun maatschappelijke stage afgerond is.

Vrijwilligers werk doen en daarvoor een vergoeding ontvangen om op deze wijze jongeren te behouden als vrijwilliger bij de vereniging. Een mooie stap voor de toekomst, immers verenigingen draaien op vrijwilligers.

Kort de keuzes op een rij:

FC Noaber Brons 80 uur Maatschappelijke Diensttijd:
Kies je voor FC Noaber Brons, dan krijg je naast de vrijwilligersvergoeding, een vaardigheidstraining in hoe je klantgericht moet zijn, moet samenwerken en hoe je resultaten behaalt. Als laatste wordt dit afgesloten met een slotfeest.

FC Noaber Zilver 120 uur Maatschappelijke Diensttijd:
Kies je voor FC Noaber Zilver, dan krijg je naast de vrijwilligersvergoeding, een vaardigheidstraining, een EHBO-cursus en een reanimatiecursus. Als laatste wordt dit afgesloten met een slotfeest.

FC Noaber Goud 160 uur Maatschappelijke diensttijd:
Kies je voor FC Noaber Goud, dan krijg je naast de vrijwilligersvergoeding een vaardigheidstraining, een EHBO-cursus, een reanimatiecursus, een beroepskeuzetest, een competentietraining en een ondernemerschapstraining. Als laatste wordt ook dit afgesloten met een slotfeest.

Op dit moment hebben al zeven jeugdige vrijwilligers van FC Berghuizen hun Noaberdeal contract getekend, dit betreffen allemaal trainers. Maar er zullen vast meerdere volgen. In totaal doen ruim twintig jongeren hun maatschappelijke stage bij FC Berghuizen waaronder ook kantinemedewerkers en scheidsrechters. Wij hopen dat ook deze jongeren zich voor een langere tijd aan de club zullen verbinden en na afloop van hun stage doorgaan middels het Noaberdeal vrijwilligers contract.