Bondscoach Sarina Wiegman verrast FC Berghuizen met driejarig ING sponsorcontract

Vorige maand werden wij tijdens een online bijeenkomst met andere voetbalclubs verrast door Sarina Wiegman. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, en sinds 14 februari 2020 ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal, kondigde samen met Steven Sedee, manager sportsponsoring ING, aan dat wij als voetbalclub een driejarig sponsorcontract krijgen van de ING. FC Berghuizen krijgt dit contract, omdat wij net als bijna 200 andere clubs dit voorjaar een plan hebben ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen onze vereniging. Op basis van dat ingediende plan is FC Berghuizen door de jury geselecteerd als één van de 60 clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat. ING en de KNVB willen zo samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen.

In gesprek met bondscoach Sarina Wiegman
Tijdens de online bijeenkomst vertelde Sarina Wiegman ons dat FC Berghuizen een sponsorcontract krijgt voor de komende 3 seizoenen. Het sponsorgeld zal vooral worden gebruikt om meer meiden en vrouwen enthousiast te maken om te komen voetballen bij onze mooie club. Ook zetten we in op meer vrouwelijke trainers en kaderleden om ook zo het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Tijdens de bijeenkomst zei Sarina Wiegman het volgende; “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken”.

KNVB en ING zetten zich samen in om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen
Volgens KNVB en ING moet het ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. Het is de gezamenlijke ambitie van KNVB en ING om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient. FC Berghuizen is een van de clubs die met hun pitch laat zien dat ze het meiden- en vrouwenvoetbal een warm hart toedragen en echt willen laten groeien. De motivatie en passie spat er vanaf en wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hier aan kunnen bijdragen”.