Boerenkooltoernooi een succes!

Vrijdag 4 januari jl. vond de 10e editie plaats van het boerenkooltoernooi bij FC Berghuizen. Het was een  zeer succesvolle editie met een grote deelname, zowel bij het toernooi als na afloop in de kantine.

Bij het boerenkooltoernooi worden de spelers van de verschillende teams a-select verdeeld. Er waren dit jaar 8 teams in twee poules, waarbij de winnaars van elke poule de finale speelden.
Het boerenkooltoernooi is ook voor veel jongens van de JO19 de eerste kennismaking met de senioren. Tijdens de wedstrijden zijn er geen scheidsrechters.

Winnaar van het 7 x7 toernooi werd Liverpool. Na een zinderende finale tegen Juventus werd het 0-1 door een doelpunt van Joachim Wissink. Het team bestond verder uit de volgende spelers: John Velthuis, Jeroen Kortink, Jelle Punt, Rutger Siegersma, Sepp Fransen, Ben Velthuis, Colin Scholte op Reimer en Dennis Agterbos.

Van voorzitter Wim Olde Kalter ontvingen zij in de volle kantine de befaamde rookworst-trofee. Voor de winnaars kan 2019 nu al sportief niet meer kapot. Zij kunnen het hele jaar sportpark ’t Venterinck met opgeheven hoofd betreden.

Speciale aandacht was er verder voor de mooiste doelpunten tijdens het toernooi. Deze waren voor Niels Bossink en Aschwin Teggeler. Met name over deze laatste werd lang na gesproken omdat het een eigen doelpunt betrof.

Daarna kon iedereen aansluiten bij het boerenkoolbuffet van Ruud Ankoné. Deze man verdient echt een Michelin-ster want de kwaliteit was wederom meer dan voortreffelijk.