Achilles’12 1 – FC Berghuizen 1 2-2

Op het toch ietwat rare tijdstip van 16.30 uur moest Berghuizen in Hengelo aftrappen tegen Achilles’12. De ploeg uit Hengelo heeft na een wat moeizaam begin op zaterdag de stijgende lijn te pakken en wist vorige week nog Eilermark te verslaan. Berghuizen was dus gewaarschuwd. De aftrap begon nog zonder Dennis Agterbos, de aanvoerder nam wel weer plaats op de bank maar vanwege liesklachten nog niet fit genoeg om te kunnen starten. Joost Broeker en Pim Mulder waren gelukkig wel weer fit genoeg en namen hun vertrouwde posities in de achterhoede weer in.

Vanaf de 1ste minuut was het eigenlijk windkracht 11 wat er over het veld vloog. Beide teams speelden in de hoogste versnelling en maakten er een open wedstrijd van. Achilles stond goed en met veel lopende mensen maakte het Berghuizen erg moeilijk. Toch waren er in de beginfase grote kansen voor de groenwitten. Jasper Olde Hendrikman stuitte op de keeper, Pascal Donkers werd met een heerlijke bal van Roy Scholte op Reimer alleen voor de keeper gezet maar het lobje kon door de keeper nog verwerkt worden tot cornerbal. Remco kreeg ook nog een goede kans op aangeven van Pascal, maar zijn volley miste de kracht om de keeper te verrassen.

In de tussen tijd werd er aan de andere kant wel gescoord. De bij vlagen ongrijpbare rechtsback/rechtshalf van Achilles passeerde Joost met een fraaie voetbeweging en schoot hard op goal. Jord Velthuis wist dit schot nog te pareren, de rebound was echter voor de Achilles spits die frank en vrij in de 5 meter stond en Jord kansloos liet.

Een domper voor Berghuizen, maar gezien het spelbeeld niet geheel onterecht. Berghuizen bleef het de gehele 1ste helft moeilijk houden, toch weet het op gelijke hoogte te komen. Bij een voorzet wordt Jasper in de rug gelopen en de toegekende penalty wordt hard door dezelfde Jasper binnen geschoten.

Het spel blijft over en weer golven, waarbij Achilles probeert door te drukken. Uiteindelijk krijgt het de kans op een voorsprong als ook Achilles een makkelijk gegeven penalty krijgt. Een speler van Achilles  schiet de bal snoeihard op goal waarbij Roy de bal tegen zijn arm krijgt op 2 meter afstand van de Achilles speler. Geen tijd of kans om te reageren en geen bewust hands, maar de scheids is onverbiddelijk en legt ook nu dus de bal op de stip. Jord zit er wederom met een handje bij, alleen is het niet genoeg om de bal uit het doel te houden.

Met 2-1 wordt er ook gerust. Voor Berghuizen een pauze die gebruikt wordt om het anders neer te zetten. Niek Smudde komt in het veld voor Bodie Oude Veldhuis en gaat in de punt spelen met Jasper en Pascal wat meer van de zijkanten. Nu is Achilles gedwongen om haar speelwijze aan te passen en hierdoor neemt Berghuizen het initiatief grotendeels over. Binnen 5 minuten valt ook de gelijkmaker als Martijn Heskamp een schot/voorzet tussen 2 verdedigers weet binnen te lopen. Er wordt nog wel een poging gedaan door de vlagger om het doelpunt ongeldig te laten verklaren echter is de scheidsrechter ook hier erg resoluut en keurt het doelpunt terecht goed.

Berghuizen wil direct doordrukken en krijgt hier ook een aantal goede kansen voor. Jasper wordt na een mooie aanval fraai door Martijn vrijgespeeld en alleen voor de keeper gaat het schot echter voorlangs. Ook de 2de keer kort hierna weet Jasper de keeper niet te passeren. Uit de toegekende cornerbal is Roy dichtbij met een harde kopstoot die helaas over het doel verdwijnt.

Achilles blijft ook in de tegenstoot gevaarlijk en Jord weet zijn doel goed klein te maken in een 1 tegen 1 situatie met de spits van Achilles waardoor het schot voorlangs gaat.

De grootste kansen blijven echter voor Berghuizen. Jasper ziet na een goede actie Niek vrij staan voor de goal, helaas is de voorzet net iets te scherp waardoor Niek de bal niet in het lege doel kan schuiven. Remco Kip is nog dichtbij met een schot dat door de keeper tot corner wordt verwerkt.

Zo blijft het een enorm levendig duel dat in de hoogste versnelling wordt uitgevoerd. Na exact 90 minuten vindt de scheidsrechter het echter wel mooi geweest en zo verdelen beide ploegen de punten vandaag. Op basis van de gehele wedstrijd een terechte uitslag. Berghuizen zal vooral erg blij zijn met de 2de helft waarin met veel druk, lef en passie werd gespeeld. Volgende week kan de ploeg nog 1 maal vol aan de bak als Tubantia in Oldenzaal op bezoek komt.